Aranyér kenőcs

Gyógyteák aranyérre

(0/0)

Az aranyér nemcsak az erek duzzanatát és kisebbfajta viszketést, hanem komoly fájdalmakat és vérzést is eredményezhet, ha nem kezeljük időben. Az aranyeres problémákat leggyakrabban az életmódbeli problémák okozzák, a rendszeres ülőmunka, az erős köhögések, a terhesség, az alacsony rosttartalmú étrend, a nehéz tárgyak emelése, az erőlködés vagy a krónikus székrekedés mind kiválthatja az aranyeret. A gyógynövényes kezelések azonban gyors és hatékony megkönnyebbülést eredményezhetnek. Az ezekből készített gyógyteák belsőleg elfogyasztva vagy ülőfürdőként, borogatásként helyileg alkalmazva gyógyulást hozhatnak az aranyérre.

gyogytea

Szúrós csodabogyó

A szúrós csodabogyó (más nevén magyal, egértövis, spárgatövis, vadpuszpáng) kedvező eredményeket hozhat az aranyér kezelésében. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center kutatói megállapították, hogy a szúrós csodabogyó fő alkotóeleme a ruscogenin, ami gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Néhány tudományos vizsgálat már igazolta a csodabogyó hatásosságát az aranyérre, a tudósok úgy vélik, hogy ugyanazt a hatást lehet vele kifejteni, mint a vény nélküli gyógyszerekkel. Vérzéscsillapítóként és duzzanat-csökkentőként hat az aranyérre.
 

Molyhos ökörfarkkóró

Az ökörfarkkóró más néven a Verbascum széles körben használják Mexikóban az aranyeres problémák kezelésére. A gyógynövény virágai és levelei tanninokat tartalmaznak, amik segítenek összehúzni az aranyér szöveteit és csökkenteni a vérzést. A sebek és az aranyér kedvezően reagál, ha az ökörfarkkórót külsőleg használják, de teaként is kiválóan alkalmazható az aranyérre. Arra kell figyelni, hogy a terhes és szoptató nőknek, valamint azok az embereknek, akiknek a kórtörténetében szerepel a rák, tartózkodniuk kell  a molyhos ökörfarkkóró fogyasztásától. A magvak fogyasztását is kerülni kell, mert azok toxinokat tartalmaznak.
 

Pitypang

A gyermekláncfű segít megtisztítani a májat és fokozza az epe termelését. Az epe pedig lágyítja a székletet anélkül, hogy hasmenést okozna. A pitypang levelei és gyökerei segítik az emésztést és frissítően hatnak, így az aranyér tüneteit is csökkenthetik.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).