Aranyér kenőcs

Néhány gyógynövény aranyérre

(0/0)

Az aranyér akkor jelentkezik, amikor a végbél vagy a végbélnyílás erei és szöveteit megduzzadnak és begyulladnak. Az aranyér sokszor jár fájdalommal vérzéssel és viszketéssel. A probléma kialakulhat a terhesség alatt, krónikus hasmenés vagy székrekedés során, elhízás és nehéz tárgyak emelése következtében. Számos gyógynövény kiválóan alkalmas az aranyérre, mivel hatékonyan enyhítik a fájdalmat és a gyulladást, de persze fontos beszélnünk egy szakemberrel, mielőtt az aranyerünket gyógynövényekkel kezdenénk el kezelni.
 

gyógynövény

A gyógynövényes kezelések az aranyérre

Ezeknek a gyógynövényeknek a legfontosabb feladatuk, hogy a végbél szöveteinek és ereinek az állapotát helyreállítsák. Az egyes gyógynövények képesek az aranyér következtében felmerülő gyulladásokat csökkenteni, míg még sok a szöveti károkat állítják helyre és csökkentik a belső és külső duzzanat mértékét. A fanyar gyógynövények segíthetnek megállítani a vérzéseket, mivel képesek összehúzni a sérült szöveteket. Forduljunk szakemberhez, aki majd megállapítja a megfelelő kezelési módokat.
 

Vadgesztenye aranyérre

A vadgesztenye vagy Aesculus hippocastanum egy lomhullató fa, aminek a magjait és a termését használják fel gyógyászati célokra, az aranyér és a visszér gyógyítására. A vadgesztenye aktív összetevői közé tartoznak a szaponinok és a tanninok, amiknek gyulladásgátló és vérzéscsillapító tulajdonságait használják ki az aranyérre. Steven Foster gyógynövényszakértő azt javasolja, hogy a vadgesztenyét leghatékonyabban tea, tinktúra és borogatás formájában érdemes használni. Ne használjuk véralvadás gátlókkal együtt.
 

Varázsdió

A varázsdió vagy Hamamelis virginiana egy észak-amerikai növény, amit az aranyér és más vénás betegségek gyógyítására használnak. A varászdió levelei és kérgei gazdagok tanninokban, amik ér összehúzó és aranyér gyógyító hatást fejtenek ki. David Hoffmann könyvében kimondja, hogy aranyérre a legjobb a 80 ml varázsdió és a 10 ml vadgesztenye kombinációjának alkalmazása külsőleg minden székelt ürítés után.

Tölgy

A tölgyfa kérge is megkönnyebbülést nyújthat az aranyérre. Erős érösszehúzóként, antiszeptikus és gyulladáscsökkentő növényként működik. Nemcsak aranyérre kiváló, hanem a krónikus hasmenést is lehet vele enyhíteni. Aktív összetevői az ellagitanninok, a katekinek és a proantocianidok.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).